divendres, 2 de desembre del 2016

Doncs després d'una narració dura, massa crua, sempre hi ha d'haver la part positiva de la marató. 

El noi que va amb les malles de conjunt amb les bambes d’un verd cridaner entra a meta emprenyat. Mai més. A la merda, pensa per dins. No té cap ganes de tornar a patir d’aquesta manera inhumana en una cursa en la qual s’ha apuntat perquè ha volgut. Cinc minuts més tard, aquesta sensació li comença a passar lleugerament. Un bon entrepà de botifarra, coca de sucre i una mica de xocolata hi ajuda. 

L’emprenyamenta s’hagués esfumat del tot si en aquell moment clau per recuperar forces no s’hagués acabat el tirador de cervesa que tant amablement havia disposat l’organització. Cagundena, diu en veu baixa.

Mentre endrapa com un desesperat l’entrepà de botifarra (quant de temps feia que no tocava la botifarra!) pensa, reflexiona. És el moment de recordar els moments de la cursa. A casa havia sentit que cada cosa dolenta, cada situació complicada té la seva part positiva. Doncs va, repassem què hi podem treure de bo Martí, s’anima ell solet.

El noi de les malles verdes i les bambes amb el mateix color recorda els nervis de la sortida, però també el gran moment viscut. Ell, el seu germà i uns quants nous amics dels Burriac Runners ebris d’il·lusió davant un repte important. Recorda les bromes dels primers km de l’Àngel, els crits d’ànim d’en Sergi, l’Anton, l’Oriol i la Marina en el primer punt de control.

El cap de cartell d’enguany, que torna a anar amb les mateixes malles i bambes que li van donar sort l’any passat, saluda a cada persona que troba al recorregut amb una càmera o amb un mòbil enfocant-lo. S’hi posa bé, no pas per repetir la portada de l’any vinent, sinó per seguir ampliant el seu àlbum de fotos esportives. Li encanta tenir instantànies fent esport, veure’s el seu cos atlètic, les cames fibrades i curosament depilades. Per això li havia demanat a la seva dona que li repassés les patilles la nit abans i per això s’ha dutxat a les 6 del matí i s’ha aplicat espuma al cap. Quedar bé a les fotos és clau en aquesta vida, sinó no es poden penjar a les xarxes!

El noi que ancia sortir a les fotos amb les seves malles Hoko de color verd cridaner està atent a qualsevol soroll que sent al bosc mentre corre. No saps mai quan et pot sortir algú amb una càmera / mòbil. I segueix corrent.

El primer avituallament el fa de pressa, quasi sense aturar-se. Al segon, quan les forces ja el comencen a avisar s’ho pren amb més calma. Al tercer ja no pot córrer i decideix començar a fer bromes. O riure o morir pel camí. No hi ha cap altra solució. Ell corre per gaudir, així que toca riure. Als següents avituallaments demana patates braves, xipirons i pop a la gallega. No en té prou amb les taronges, plàtans i fruits secs. Els voluntaris, molt amables per cert, riuen., Ell no riu. Ara endraparia el que fos per ser feliç. El millor avituallament és el que hi troba la Lali Sabater.
Es fan una foto imitant el cartell, tot i que ella s’equivoca de dit.
El noi de les malles verdes conjuntades impecablement amb les bambes gaudeix quan tota la gent desconeguda el reconeixen com a imatge del cartell. No té temps de signar autògrafs, però quan l’enfonsament és total i el temps d’arribada a meta se li’n fot tres pobles (Òrrius, Argentona i Cabrera per exemple) decideix fer petons a les noies/dones que el reconeixen. Pujant a Burriac, amb fase de semi escalada inclosa i amb les cames destrossades per diferents punts, sent que una dona li diu “Mira el prota del cartell”. Ell se li acosta i li regala dos petons. No sabem si la dona sent això del “regal” quan s’eixuga la suor que li ha deixat a la cara el nostre protagonista.
I segueix corrent - si d’aquell moviment pendulant sense control se li pot dir córrer-. Va xerrant amb la gent que el va passant. No és que estiguin gaire més fins que ell. I anar xerrant, demanant pop a la gallega i fent petons es va acostant a la línia de meta. En aquell moment es diu a si mateix, va que ja ho tens. Pensa en dues coses: en la botifarra i en veure la seva família que l’espera a meta. L’ordre dels pensaments però no cal que sigui aquest. Pensa en la meta i en el que vol fer. Fa estona que està maquinant una pose marca de la casa quan entri a meta.

Arriba el darrer km i des de les escaletes després del bosc de can Serra apreta com una mala cosa. No sap d’on ha tret les forces. Botifarra-família-pose. Tres objectius. Arriba als arcs de meta i veu la família. Para l’esprint de nassos que s’estava marcant i fa dos petons a la seva mare i un, més càlid aquest, a la seva estimada. Continua corrent i busca la meta. Però no la troba. Collons és l’única cosa que volia fer des de fa 24 km, quan les rampes li han començat a fer la vida impossible.
Trist, marxa a menjar-se la botifarra, la coca i la xocolata. Xerra amb els companys que encara queden per la plaça i amb amics.
En Sergi, la Mirabai i l’Uri Còsmic el feliciten abans que ell acabi de fer la darrera mossegada a la butifarra que el farà reflexionar que la cursa no ha estat tan dolenta.
El noi de les malles verdes a joc amb les bambes tirarà de records del darrer mes i mig i veurà que ha viscut un dels millors moments esportius i socials de la seva vida. Ser la imatge del cartell ha estat molt divertit, però encara ha gaudit més dels entrenaments amb el seu germà i amb els nous amics runners.

L’endemà serà un altre dia i els cartells on ell sortia seran llençats a la paperera. Tancarà una etapa, però en començarà una altra. Un nou repte se li colarà a la seva ment: una nova cursa perquè li facin les millors fotos possibles amb les malles i les bambes de conjunt.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada